Receptek

Sörös marhapofa

Horváth Csongor receptje

2021. július 13.
  • 1 kg marhapofa
  • 1 kg vegyes leveszöldség
  • 2 ek dijoni mustár
  • 1 üveg barna sör
  • 2 db csillagánizs
  • 2 szál rozmaring
  • 2 szál kakukkfű
  • 2 db babérlevél
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A pofát körbesütjük, kivesszük, a helyére tesszük a zöldségeket, ezt is lepirítjuk, majd minden hozzávalót beleteszünk, tovább pirítjuk.

Felöntjük a sörrel, felére forraljuk, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje.

A húst alacsony hőmérsékleten puhára főzzük.


A húst kivesszük. A levet leszűrjük, felére forraljuk, majd a hús mellé szaftként kínáljuk.


marhapofa , leveszöldség , dijoni mustár , csillagánizs , barna sör , rozmaring , kakukkfű , babérlevél

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra