Bereznay Tamás receptje
2021. július 17.- 60 dkg nyelvhalfilé
- 30 dkg vaj
- 2 db citrom
- 1 csokor snidling
- 60 dkg francia apró szemű burgonya
A vajból 25 dkg-ot lassan elkezdünk melegíteni, figyelve, nehogy megégjen. Először a folyadék fog elfőni belőle, majd a vajban lévő cukor elkezd karamellizálódni, édeskés ízt és barna színt kölcsönözve a tiszta vajnak. A tűzről lehúzva megvárjuk, míg leülepszik, majd textilpelenkán leszűrjük.
A citromokat vékonyan meghámozzuk és a héjat metéltre vágjuk, majd belefacsarjuk a vajba a citromok levét. Belefektetjük a halakat és közepes lángon néhány perc alatt készre „főzzük”.
A tűzről lehúzva megszórjuk a citromhéjjal és az apróra vágott snidlinggel. Vajas főtt burgonyával tálaljuk.
nyelvhalfilé , vaj , citrom , snidling , burgonya