Receptek

Serpenyőben sült nyelvhal burgonyával és citromos petrezselymes barna vajjal

Bereznay Tamás receptje

2021. július 17.
  • 60 dkg nyelvhalfilé
  • 30 dkg vaj
  • 2 db citrom
  • 1 csokor snidling
  • 60 dkg francia apró szemű burgonya

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A vajból 25 dkg-ot lassan elkezdünk melegíteni, figyelve, nehogy megégjen. Először a folyadék fog elfőni belőle, majd a vajban lévő cukor elkezd karamellizálódni, édeskés ízt és barna színt kölcsönözve a tiszta vajnak. A tűzről lehúzva megvárjuk, míg leülepszik, majd textilpelenkán leszűrjük.

Beleöntjük egy akkora serpenyőbe, amibe az összes halfilé egyszerre belefér.


A citromokat vékonyan meghámozzuk és a héjat metéltre vágjuk, majd belefacsarjuk a vajba a citromok levét. Belefektetjük a halakat és közepes lángon néhány perc alatt készre „főzzük”.

A tűzről lehúzva megszórjuk a citromhéjjal és az apróra vágott snidlinggel. Vajas főtt burgonyával tálaljuk.


nyelvhalfilé , vaj , citrom , snidling , burgonya

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra