A Mandula Étterem receptje
2021. szeptember 29.RÁNTOTT CSIRKECOMB
HOZZÁVALÓK:
- 60 dkg filézett csirkecomb
- 1 db biocitrom reszelt héja
- 1 tk friss rozmaring
- 1 dkg só
- fekete bors
BURGONYASALÁTA
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg kifliburgonya
- 20 dkg húsleves vagy zöldségalaplé
- 5 dkg fehérborecet
- 1 db apró vöröshagyma
- 2 ek repceolaj
- 1 tk cukor
- 1 dkg só
- szerecsendió, őrölt bors, snidling
KOVÁSZOSUBORKA-REMOULÁD
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg majonéz
- 10 dkg tejföl
- 20 dkg kovászos uborka apró kockákra vágva
- 10 dkg újhagyma
- 5 dkg petrezselyemzöld, snidling és tárkony
- mustárral, citromlével, cukorral ízesíthetjük
RÁNTOTT CSIRKECOMB ELKÉSZÍTÉSE:
A csirkecombok bőrét lehúzzuk, frissentartó fóliára fektetjük. A combhúst 2×2 cm-es darabokra vágjuk, sózzuk, fűszerezzük, és egy órára hűtőbe tesszük.
Még egyszer átcsomagoljuk – kívül alufóliával, ha szükséges –, és gyöngyözve forró vízben 40-50 percig főzzük. Jól kihűtjük, és vékony szeletekre vágva panírozzuk.
BURGONYASALÁTA ELKÉSZÍTÉSE:
A burgonyát héjában megfőzzük, még forrón meghámozzuk és szeleteljük, ráöntjük a forró húslevest, és a többi hozzávalóval átkeverjük.
KOVÁSZOSUBORKA-REMOULÁD ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat összekeverjük.
csirkecomb , biocitrom , rozmaring , kifliburgonya , zöldségalaplé , fehérborecet , vöröshagyma , szerecsendió , repceolaj , majonéz , tejföl , újhagyma , petrezselyemzöld , mustár , citromlé , kovászos uborka