Vona Róbert receptje
2021. október 13.TÖLTÖTT LIBANYAK
HOZZÁVALÓK:
- 1 db libanyak
- 200 g csirkemáj
- 80 g póréhagyma
- 10 g só
- 4 g bors
- 50 g libatepertő
- 50 g tejszín
- 1 db tojás
- 10 g gyömbér
- 5 g petrezselyem
ZÖLDBORSÓKRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 60 g zöldborsó
- 30 g vaj
- 5 g petrezselyem
- 10 g só
- 20 g cukor
TÖLTÖTT LIBANYAK ELKÉSZÍTÉSE:
Az apróra vágott póréhagymát serpenyőben, kevés olajon megfonnyasztjuk, rátesszük a megtisztított csirkemájat, sózzuk, borsozzuk és 4-5 percig közepes lángon összepirítjuk.
Miután kihűlt, vágódeszkán késsel összevagdossuk, majd a pépet keverőtálba tesszük, és hozzáadjuk a tejszínt, a tojást, a darabolt libatepertőt, a reszelt gyömbért és a petrezselymet.
A libanyakat megtisztítjuk, átmossuk, ha van rajta, a vastagabb zsírt eltávolítjuk. A vékonyabbik végét kötözőzsinórral összekötjük, kanál segítségével beletöltjük a masszát, és lezárjuk a másik végét is zsinórral.
ZÖLDBORSÓKRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
A zöldborsót leforrázzuk, mixerbe tesszük a vajjal együtt, ízesítjük sóval és cukorral, rászórjuk az apróra vágott petrezselymet, turmixoljuk, majd szitán áttörjük.
libanyak , libatepertő , csirkemáj , póréhagyma , zöldborsó , petrezselyem , tejszín , gyömbér