Receptek

Töltött libanyak zöldborsókrémmel

Vona Róbert receptje

2021. október 13.

TÖLTÖTT LIBANYAK
HOZZÁVALÓK:

  • 1 db libanyak
  • 200 g csirkemáj
  • 80 g póréhagyma
  • 10 g só
  • 4 g bors
  • 50 g libatepertő
  • 50 g tejszín
  • 1 db tojás
  • 10 g gyömbér
  • 5 g petrezselyem

ZÖLDBORSÓKRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 60 g zöldborsó
  • 30 g vaj
  • 5 g petrezselyem
  • 10 g só
  • 20 g cukor

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

TÖLTÖTT LIBANYAK ELKÉSZÍTÉSE:
Az apróra vágott póréhagymát serpenyőben, kevés olajon megfonnyasztjuk, rátesszük a megtisztított csirkemájat, sózzuk, borsozzuk és 4-5 percig közepes lángon összepirítjuk.

Miután kihűlt, vágódeszkán késsel összevagdossuk, majd a pépet keverőtálba tesszük, és hozzáadjuk a tejszínt, a tojást, a darabolt libatepertőt, a reszelt gyömbért és a petrezselymet.

A libanyakat megtisztítjuk, átmossuk, ha van rajta, a vastagabb zsírt eltávolítjuk. A vékonyabbik végét kötözőzsinórral összekötjük, kanál segítségével beletöltjük a masszát, és lezárjuk a másik végét is zsinórral.

Serpenyőben körbepirítjuk a libanyakat, majd sütőben 170 °C-on 20 perc alatt készre sütjük.


ZÖLDBORSÓKRÉM ELKÉSZÍTÉSE:

A zöldborsót leforrázzuk, mixerbe tesszük a vajjal együtt, ízesítjük sóval és cukorral, rászórjuk az apróra vágott petrezselymet, turmixoljuk, majd szitán áttörjük.


libanyak , libatepertő , csirkemáj , póréhagyma , zöldborsó , petrezselyem , tejszín , gyömbér