A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Vadsüldőgerinc, zöld morzsa, pecsenyeszaft, dödölle

Jahni László receptje

2019. március 12.
  • 800 g csontos vadsüldőgerinc
  • 50 g házi kenyérmorzsa
  • 30 g petrezselyem zöldje, friss zöld fűszer
  • 20 g vaj
  • 400 g burgonya
  • 100 g rétesliszt
  • 100 g zsír
  • só, bors

DÖDÖLLE

  • burgonya, rétesliszt, só, bors,
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz

A vadsüldőgerincet sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük kakukkfűvel. Forró sütőben kezdjük el sütni 225 °C-on 2 percig, majd 130 °C-on, aztán 52 °C maghőig sütjük, és tálalásig melegen tartjuk. A gerinc tetejét bevonjuk zöld morzsával: két rész előre megpirított kenyérmorzsa, egy rész petrezselyem, zöld fűszer, só finomra turmixolva. Tálaláskor a gerincet felöntjük a süldő csontjaiból készített alaplével, beforraljuk és vajjal dúsítjuk.

DÖDÖLLE
4 rész főtt, áttört burgonya, 1 rész rétesliszt pici burgonyafőzőlével, zsírral felfőzve (míg elválik az edény falától), só, bors, kiformázva, serpenyőben kevés zsíron megpirítva.


petrezselyem , vadsüldőgerinc , kenyérmorzsa , burgonya , friss zöld fűszer

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra