Jahni László receptje
2019. március 12.- 800 g csontos vadsüldőgerinc
- 50 g házi kenyérmorzsa
- 30 g petrezselyem zöldje, friss zöld fűszer
- 20 g vaj
- 400 g burgonya
- 100 g rétesliszt
- 100 g zsír
- só, bors
DÖDÖLLE
- burgonya, rétesliszt, só, bors,
A vadsüldőgerincet sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük kakukkfűvel. Forró sütőben kezdjük el sütni 225 °C-on 2 percig, majd 130 °C-on, aztán 52 °C maghőig sütjük, és tálalásig melegen tartjuk. A gerinc tetejét bevonjuk zöld morzsával: két rész előre megpirított kenyérmorzsa, egy rész petrezselyem, zöld fűszer, só finomra turmixolva. Tálaláskor a gerincet felöntjük a süldő csontjaiból készített alaplével, beforraljuk és vajjal dúsítjuk.
DÖDÖLLE
4 rész főtt, áttört burgonya, 1 rész rétesliszt pici burgonyafőzőlével, zsírral felfőzve (míg elválik az edény falától), só, bors, kiformázva, serpenyőben kevés zsíron megpirítva.
petrezselyem , vadsüldőgerinc , kenyérmorzsa , burgonya , friss zöld fűszer