Gyurik Gábor receptje
2020. augusztus 2.- 2 kg tisztított borjúgerincfilé
- 3,5 kg zsenge csöves kukorica
- 1 szál póréhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl fehérbor
- 3 dl tejszín
- 10 dkg vaj
- 1/2 dl olívaolaj
- 1 kisebb csokor majoránna
- 10 dkg friss wakame
- 20 dkg salátamix
- 7 dl alaplé
- só, bors
Ezután felöntjük a fehérborral, ha az alkohol elpárolgott, hozzáadjuk az alaplevet és a majoránnát. Sózzuk, puhára pároljuk. Ha megfőtt, hozzáadjuk a tejszínt, és egyet forralunk rajta.
A salátaleveleket alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, tálalás előtt összekeverjük a wakame japán étkezési hínárral (Ázsia boltokban kapható, de akár el is hagyhatjuk), a hús mellé kisebb halmokban tálaljuk.
wakame , borjúgerincfilé , kukorica , póréhagyma , fehérbor , fokhagyma , tejszín , vaj , olívaolaj , majoránna , alaplé , salátamix