Receptek

Feketegyökér-krémleves zöldségcsipsszel, szőlőmagolajjal

Küronya Márk és Litauszki Zsolt receptje

2022. január 30.
  • 500 g feketegyökér
  • 150 g póréhagyma
  • 2 g só
  • 2 g frissen reszelt szerecsendió
  • 2 g őrölt fekete bors
  • 400 ml alaplé
  • 200 ml tejszín
  • 50 ml fehérbor
  • 100 ml szőlőmagolaj
  • 250 ml extraszűz olívaolaj (csipszsütéshez)
  • 10 db fehér szőlőszem
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A póréhagymát apróra vágjuk, a feketegyökeret megpucoljuk, egy 10 cm-es darabot kivéve.
A pucolt részeket durván felvágjuk, a héjas darabot vékonyan felszeleteljük.

A póréhagymát szőlőmagolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a feldarabolt feketegyökeret. Fűszerezzük.

Rövid pirítás után felöntjük az alaplével, a tejszínnel, a borral és puhára főzzük. Miután elkészült, botmixerrel krémesítjük. A vékonyan felszeletelt feketegyökeret 150 °C-os olajban aranybarnára pirítjuk.

Tálalás:
A pucolt, magozott szőlőszemeket a tálba helyezzük. Ráöntjük a levest, majd a csipsszel és néhány csepp szőlőmagolajjal díszítjük.


feketegyökér , póréhagyma , szerecsendió , alaplé , tejszín , szőlőmagolaj , fehérbor , olívaolaj , szőlőszem

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra