Receptek

Karfiolhummusz

Szilágyi Emese receptje

2022. február 1.
  • 1 db közepes fej karfiol
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 20 dkg tahini
  • 1 db citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • fűszerpaprika, olívaolaj, aszalt vörös áfonya, pirított magvak - díszítésnek.

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A sütőt melegítsük elő 200 °C fokra.

A karfiolt szedjük rózsáira és rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, majd egy evőkanál extra szűz olívaolajjal locsoljuk meg, forgassuk össze és rakjuk be az előmelegített sütőbe 20 percre.

A megsütött karfiolt konyhai robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a tahinit, a maradék 2 evőkanál olívaolajat, a citrom levét, az egy gerezd fokhagymát végül a sót, borsot ízlés szerint, és magas fokozaton krémesre, simára turmixoljuk.

Tálalásnál díszíthetjük fűszerpaprikával, pirított magvakkal, aszalt gyümölccsel, vagy akár friss, apróra vágott fűszernövényekkel is.

Javaslat:

Ha a turmixolás közben túl sűrű a krémünk, adjunk hozzá teáskanalanként vizet, míg el nem érjük a kívánt krémességet!

karfiol , hummusz