Cikkek

Orbán Szilvia

2022. február 23.

Veuve Clicquot , pezsgő , champagne , vonat , luxusvonat , Reims , Velence

Exkluzív vonatúttal ünnepel a 250 éves Veuve Clicquot. A kétéjszakás kaland kiindulópontja Reims, míg a végállomás Velence lesz, s úgy tűnik, érdekes programokban és remek ételekben sem lesz hiány.

Bárki, aki valaha is olvasta Agatha Christie vonatos klasszikusát, vagy látta a regényből készült filmeket, biztosan eljátszott már a gondolattal, hogy egyszer majd ő is kipróbál egy ilyen legendás, extra vonatozást – kivéve persze a történet nyilvánvaló, „rázós” részét.

A lehetőség pedig elvileg adott: világszerte több olyan vonatút is létezik, amely egy exkluzív, életre szóló élmény ígéretével kecsegtet. Igaz, a klasszikus életérzésre vágyó érdeklődők többsége továbbra is leginkább az ódon Európában gondolkodik. Idén nyáron a Belmond nevű, luxus szabadidős szolgáltatásokat kínáló vállalat nekik ajánl igazi csemegét.

A vállalat Venice Simplon-Orient Express szolgáltatása – csodásan felújított, korabeli vasúti kocsikkal – még 1982-ben indult, eredetileg a London-Velence útvonalon. A luxusra soha nem lehetett panasz, de a Belmond újabb szintet lépett, amikor néhány éve a Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH)  részévé vált.



2022 júniusában a szolgáltató egy új útvonallal, pontosabban egy egészen rendkívüli programmal áll elő, amellyel majd a világhírű pezsgőház, a Veuve Clicquot 250. évfordulóját ünneplik. Az élmény június 5-én, Reimsben, az 1772 óta működő francia pezsgőház otthonában indul. A város feletti napfelkelte megcsodálása után az utazókat maga a Veuve Clicquot pincemestere, Didier Mariotti vezeti végig a patinás létesítményben, aztán luxuspezsgővel zárt ebéd következik, majd kezdetét veszi az utazás. A vonatra szállás és a kényelembe helyezkedés után jöhet is az exkluzív, négyfogásos vacsora, Jean Imbert séf jóvoltából, amit persze további Veuve Clicquot-val lehet leöblíteni.



Imbert a Top Chef nevű műsor korábbi győztese, kisebb vihart kavarva, tavaly ősszel vette át a Hôtel Plaza Athénée nagynevű étterme, a Le Relais Plaza irányítását, Alain Ducasse-t követve.

Másnap reggel az utasok újabb napfelkeltében gyönyörködhetnek, majd – belépve Ausztriába – kicsit kinyújtózhatnak Innsbruckban. A luxusvonat végül begördül a velencei vasútállomásra, aztán mindenki hajóra száll, így érve el az úticélt, a Hotel Ciprianit, ahol a vendégek a tartalmas napot egy bállal zárják – közben, hűen a helyszínhez, valószínűleg némi bellini is lecsúszik majd, hiszen a pezsgőkoktél a Cipriani alapítójához köthető.

Kattintsanak, galéria nyílik!

Galéria: Pompa, pezsgő, luxusvonat


Nos, június elején tehát mindez kipróbálható. Feltéve, persze, hogy meg tudjuk fizetni. Az Ikerkabin-csomag ára, személyenként potom 8430 dollár, vagyis nagyjából 2,65 millió forint. A lakosztály ára ennél már borsosabb, azért 14280 dollárt, átszámítva kb. 4,48 millió forintot kérnek – igaz, ez az ár tartalmaz egy extra, étkezőkocsis, ünnepi reggelit is. Megéri, nem igaz? Az extrém módon felvágós Grand Suite ára – a csomag az ünnepi reggelin kívül tartalmaz még egy utazás előtti éjszakát a Veuve Clicquot reimsi szállodájában – 29240 dollár, ami 9,14 millió forint – na, ezt már kissé sokalljuk.

Azért álmodozni még lehet.


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek