Receptek

Libamájas „rétes” Waldorf-salátával

Kerekes Sándor receptje

2022. április 8.

(4 db)

Rétes
Hozzávalók:

  • 16 dkg libamáj (4x4 dkg)
  • 4 db rizslap
  • só, bors
  • kevés friss kakukkfű

Waldorf-saláta
Hozzávalók:

  • 2-3 ek házi majonéz
  • 1 db kisebb zellergumó
  • 2 szál angolzeller
  • 2 db savanykás alma
  • só, bors
  • 1 db citrom leve és héja

  • 1 kis marék dió durvára vágva

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Rétes elkészítése:

A rizslapokat ecsettel vékonyan lekenjük vízzel, hogy hajlíthatók legyenek. Ráhelyezünk 4 dkg hízott libamájat (akár rétegezhetjük is), meghintjük sóval, borssal, néhány levél friss kakukkfűvel.
A májat betekerjük a rizstésztába: ráhajtjuk a felső részét, majd a két oldalát, végül feltekerjük, mintha töltött káposztát készítenénk. Vékonyan kiolajozott vagy kizsírozott serpenyőben minden oldalán ropogósra körbesütjük. Friss salátával tálaljuk. 

Waldorf-saláta elkészítése:

A megtisztított, feldarabolt zellert sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, hagyjuk kihűlni.
A majonézt simára keverjük a citrom levével és héjával, sózzuk, borsozzuk. A szárzellert és az almát ugyanakkorára vágjuk, az előfőzött zellerrel együtt az ízesített majonézhez keverjük, végül hozzáadjuk a diót is. 

TIPP!
Tálaljunk mellé birsalmapürét frissítésnek: ehhez 2-3 megtisztított birsalmát kevés cukorral (60-80 g) és egy citrom héjával főzzünk puhára, majd az egészet turmixoljuk simára.


libamáj , rizslap , kakukkfű , majonéz , angolzeller , zellergumó , alma , citrom , dió

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra