Receptek

Kókusztejes zöld fűszeres borsó- „főzelék”

Pohner Ádám receptje

2022. április 26.
  • 150 g zöldborsó (fagyasztott is lehet)
  • 4 levél kínai kel
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db friss zöld csili
  • 20 g gyömbér finomra vágva
  • 1 db citromnád finomra vágva
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 dl zöldségalaplé
  • pár szál vágott koriander, menta, bazsalikom, petrezselyem
  • 2 ek keményítő hideg vízben feloldva
  • 2-3 dl kókusztej
  • 1 db lime leve
  • 1 ek barna cukor
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A zöldborsót, ha fagyasztott, sós-cukros vízben felolvasztjuk, hogy ne legyen ráncos, amikor főzünk vele. Olívaolajon gyorsan megfuttatjuk a finomra vágott fokhagymát, csilit, gyömbért, citromnádat, majd rádobjuk a kínai kelt, felöntjük 2 dl zöldségalaplével és lassan addig pároljuk, amíg a zöldségek roppanósak nem lesznek, majd hozzáadjuk a zöldborsót, és egyet forralunk rajta. 

Keményítővel sűrítjük és felforraljuk, hogy kifejtse a hatását, ezután felöntjük kókusztejjel, ízesítjük sóval, barna cukorral, lime levével, és 

ha már kész: megszórjuk a sok chiffonade-ra vágott zöld fűszerrel. 



MI A CHIFFONADE?
Zöld fűszerek (vagy leveles zöldségek) aprítása a következő módon:
a leveleket (például bazsalikom, menta, zsálya) egymásra helyezzük, feltekerjük és vékony csíkokra vágjuk.

zöldborsó , fokhagyma , kínai kel , csili , gyömbér , citromnád , olívaolaj , zöldségalaplé , kókusztej , lime , bazsalikom , menta , petrezselyem , koriander

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra