Ásós Géza receptje
2021. szeptember 29.- 3 kg pacal
- 1 db füstölt hátsó csülök
- 1 kg vöröshagyma
- 3-4 db tv paprika
- 1 db paradicsom
- 30-40 g piros fűszerpaprika
- 3-4 g bors
- 3 g őrölt kömény
- érzék szerint só és erős paprika
majd leöntjük róla a levet, és felöntjük tiszta vízzel. Forrás után hozzátesszük az összeaprított vöröshagymát, tv paprikát és paradicsomot.
Két-három percig rotyogtatjuk, majd beletesszük az ízlés szerint darabokra vágott csülköt (lehet egyben is),
Ekkor kezdjük fűszerezni. Ha kevés lé van rajta, és még nem puha a csülök vagy a pacal, akkor fedő alatt főzzük tovább – ha sok lé van rajta, és még nem puha, fedő nélkül.
pacal , füstölt hátsó csülök , vöröshagyma , tv paprika , paradicsom , fűszerpaprika , bors , őrölt kömény , erős paprika