Receptek

Füstölt csülkös pacal

Ásós Géza receptje

2021. szeptember 29.
  • 3 kg pacal
  • 1 db füstölt hátsó csülök
  • 1 kg vöröshagyma
  • 3-4 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 30-40 g piros fűszerpaprika
  • 3-4 g bors
  • 3 g őrölt kömény
  • érzék szerint só és erős paprika
ADAG: 5 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes
A pacalt feltesszük főzni, abáljuk egy órán át,


majd leöntjük róla a levet, és felöntjük tiszta vízzel. Forrás után hozzátesszük az összeaprított vöröshagymát, tv paprikát és paradicsomot.
Két-három percig rotyogtatjuk, majd beletesszük az ízlés szerint darabokra vágott csülköt (lehet egyben is),

ám csak akkor, amikor már ujjal össze lehet nyomni a pacalt.


Ekkor kezdjük fűszerezni. Ha kevés lé van rajta, és még nem puha a csülök vagy a pacal, akkor fedő alatt főzzük tovább – ha sok lé van rajta, és még nem puha, fedő nélkül.

A végén erős paprikával ízesítjük. 


pacal , füstölt hátsó csülök , vöröshagyma , tv paprika , paradicsom , fűszerpaprika , bors , őrölt kömény , erős paprika

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra