Nábelek Zsófia receptje
2022. április 26.Avokádóbonbon
Hozzávalók:
- 200 g puha, érett avokádó
- 100 g mandula
- 1 + 2 ek kakaópor
- 1-2 reszelésnyi tonkabab
- 5 nagy szem datolya
- 1 ek zabpehely
Kókuszos bonbon
Hozzávalók:
- 150 g kesudió
- 50 g kókuszreszelék
- 4 nagy szem datolya
- 1/2 mk rózsavíz
- 50 g kókuszpehely durvára aprítva
Avokádóbonbon elkészítése:
A mandulát apróra vágjuk, és félretesszük.
A datolyát, tonkababot, egy evőkanál kakaóport, egy csipet sót és a zabpelyhet egy evőkanál vízzel késes aprítóban simára daráljuk, majd hozzáadjuk az avokádót, és ezzel is simára keverjük.
Beleforgatjuk a mandulát, és a masszát lefóliázva hűtőbe tesszük legalább egy órára. Ezután teáskanálnyi gombócokat formázunk belőle, és kakaóporba forgatjuk a bonbonokat.
Hűtőben 3-5 napig eláll.
Kókuszos bonbon elkészítése:
A kesudiót háromszoros mennyiségű vízbe áztatjuk 4 órára. Leszűrjük, majd krémesre daráljuk a datolyával, a kókuszreszelékkel, a rózsavízzel és egy csipet sóval. Teáskanálnyi gombócokra adagoljuk, és a durvára vágott kókuszpehelybe forgatjuk.
Lefedett dobozban tároljuk hűtőben, legfeljebb 5 napig.
avokádó , mandula , kakaópor , tonkabab , datolya , zabpehely , kesudió , rózsavíz , kókuszpehely , kókuszreszelék