A Duplakert étterem receptje
2022. június 29.Gombóc
- 0,5 kg rögös túró
- 2 egész tojás
- 50 g porcukor
- 700 g búzadara
- só, citrom reszelt héja, vaníliacukor vagy -kivonat
Kétféle morzsa
- vaj, kalácsmorzsa vagy zsemlemorzsa, kristálycukor
- vaj, zabfalat (keksz)
Tejfölhab
- tejföl
- tejszín
- porcukor
- aranymazsola
- baracklekvár
- tokaji édes fehérbor vagy bármilyen idénygyümölcs karamellizálva
A gombóc hozzávalóit összegyúrjuk, a tojásfehérjét külön felverve a végén lazán hozzákeverjük, és legalább 2 órát hagyjuk állni.
A morzsát kevés vajon megpirítjuk, az édesmorzsához a zabfalatot összezúzzuk. Barnított vajat készítünk, majd összekeverjük a zúzott zabfalattal.
A tejfölhabot habverővel felverjük, vagy habszifonban készítjük.
A gyümölcsraguhoz a mazsolát vízzel elkevert lekvárral és a kevés borral rövid ideig főzzük.