A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Kéksajtos parajsaláta dijoni magos mustár majonézzel, lágy tojással

Segal Viktor receptje

2020. augusztus 7.

SALÁTA
HOZZÁVALÓK:

  • 15 dkg kéksajt (pl. a lágy ízű gorgonzola dolce)
  • 10 dkg friss parajlevél
  • 4 db lágy tojás

ÖNTET
HOZZÁVALÓK:

  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek citromlé
  • só, bors

MUSTÁROS MAJONÉZ
HOZZÁVALÓK:

  • 2 db tojássárgája
  • 1/2 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 1,5 dl semleges olaj
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 ek magos mustár
  • 1 tk citromlé
  • csipet só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
A majonéz elkészítéséhez a tojássárgájákhoz adjuk a reszelt fokhagymát, a sót, a citromlevet és a magos mustárt, majd kikeverjük. Lassan, vékony sugárban hozzáöntjük az olajakat, először az olívát, utána a semlegeset.

Kézi habverővel folyamatosan keverjük, amíg sűrű, fényes emulziót kapunk.

Ezután egy keverőtálba morzsoljuk a kéksajtot, elkeverjük a parajlevelekkel, az olívaolajjal és a citromlével. Sózzuk, borsozzuk.



tojás , parajlevél , kéksajt , olívaolaj , magos mustár , citromlé , fokhagyma