Receptek

Kókuszos panna cotta galangállal

Nábelek Zsófia receptje

2023. január 14.


550 g sűrű kókusztej


1 ek ARO akácméz


2 ek barna cukor


1 kis darab (kb. 2 cm) meg- tisztított, felszeletelt galangál


0,5 mk METRO CHEF őrölt kurkuma


3 db lapzselatin vagy 5 g porzselatin



ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz


Ha lapzselatint használunk, áztassuk hideg vízbe, ha porzselatint, adjunk hozzá 30 g hideg vizet és keverjük csomómentesre.

Közben a kókusztejet, a mézet, a cukrot, a felszeletelt galangált, a kurkumát egy csipet sóval felforraljuk, majd lefóliázva hagyjuk állni 15 percet.

Hozzáadjuk a zselatint: lapzselatinnál csak kinyomkodjuk belől a vizet és hozzáadjuk, a porzselatinos verziót először min. 45 fokra melegítjük, majd amikor felolvadt, hozzáadjuk a kókusztejalaphoz, és habverővel elkeverjük. Szűrjük le, majd osszuk szét négy pohárba, és tegyük hűtőbe legalább 3-4 órára, amíg teljesen megköt.

Ezután tálalhatjuk gyümölcsökkel, pirított magvakkal, de pirított kókuszcsipsszel is tökéletes.

panna cotta , galangál , pirított kókuszchips

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra