Jahni László a Kistücsök Étterem séfjének receptje
2023. március 7.1 db kb. 1,2 kg-os mangalica- dagadó
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
mangalicazsír (tetszés szerint)
10 dkg barna lencse
1 l zöldségalaplé
1 kk mustár
1/2 kk ecet
12 dkg fekete lencse
5 dkg sárgarépa
5 dkg fehér gyökér
5 dkg szárzeller
5 dkg kelkáposzta
só, bors
Kiterítjük a dagadót, téglalapra formázzuk. A nyesedéket ledaráljuk, sóval, borssal, fokhagy mával és pirított vöröshagymával ízesítjük. Feltekerjük, zsineggel megkötözzük. Sertészsírban puhára abáljuk (lepje el a zsír) 8090 fokos sütőben, majd kihűtjük. Ezután 220 fo kos sütőben visszapirítjuk és felszeleteljük.
A barna lencsét beáztatjuk, a zsírban pirított hagymára, fokhagymára zöldségalaplét öntünk, abban puhára pároljuk. Sóval, borssal, mustárral és pici ecettel krémesre turmixoljuk. A fekete lencsét beáztatjuk, puhára főzzük a vegyes zöldségekkel (sárgarépa, fehérrépa, szárzeller, blansírozott kelkáposzta kockákra vágva).
Tálaláskor a lencsekrémbe helyezzük a belugás meleg salátát, mellé tálaljuk a dagadót.