Jahni László receptje
2020. augusztus 6.- 50 dkg vaddisznólapocka
- 10 dkg vegyes zöldség
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1-2 ágacska kakukkfű
- 2 l zöldségalaplé
- 25 dkg vargányagomba
- 40 g vaj
- 20 dkg rétesliszt
- 20 dkg durum finomliszt
- 6 db tojás
- 2 ek étolaj
- só, bors frissen őrölve
A lapockát lábasban étolajon elősütjük, hozzáadjuk a zöldségeket, a kakukkfüvet, a sót, és felengedjük annyi alaplével, hogy ellepje a húst.
A lisztből és a tojásokból sóval tésztát gyúrunk, félórát pihentetjük hűtőben. Kinyújtjuk vékonyra, fél centiméteres metéltre vágjuk.
Ha elkészült a vaddisznó, kihűtjük, a levet leszűrjük, félretesszük. A húst szálaira tépkedjük, beleforraljuk a leszűrt lébe, beletesszük a darabolt vargányát, majd beleforraljuk a kifőtt metélt tésztát, és pici vajjal dúsítjuk.
vargánya , vaddisznólapocka , vöröshagyma , fokhagyma , kakukkfű , vegyes zöldség , vaj , liszt , vargányagomba , zöldségalaplé , tojás , étolaj