Jahni László receptje
2023. május 25.500 g gyúrt tészta
20 g vaj
1 ek étolaj
4 gerezd fokhagyma
150 g orda
só
frissen őrölt bors
olívaolaj
Gyúrt tésztát készítünk.
Alaptészta: 1 kg liszthez (fele finomliszt, fele rétesliszt) 8 egész tojást + 4 db tojássárgáját adunk.
A tésztát gyúrás után fóliában fél óráig a hűtőben pihentetjük, majd 3 mm vastagságúra nyújtjuk, szélesmetélt formára szeleteljük és bő, sós vízben kifőzzük.
Vaj és étolaj keverékén megfuttatjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd rátesszük a kifőtt (al dente) tésztát. Ráteszszük a spenótlevelet, sóval, borssal, pici olívaolajjal ízesítjük.
Tálalás:
A spenótos szélesmetélt tetejére friss ordát morzsolunk.