Receptek

Mangalicatarja hagymás tört burgonyával és parajjal

Zvekán Kornél receptje

2020. szeptember 18.

HOZZÁVALÓK A MANGALICATARJÁHOZ:

  • 1 kg mangalicatarja
  • 2 szál kakukkfű
  • 2 db babérlevél
  • 8 szem egész bors ízlés szerint só, bors

HOZZÁVALÓK A BURGONYÁHOZ:

  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg kukoricakeményítő
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg kacsazsír
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • ízlés szerint só, bors

HOZZÁVALÓK A PARAJHOZ:

  • 45 dkg paraj
  • 3 ek olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

A mangalicatarját előkészítjük: a nagyobb zsírréteget levágjuk róla, majd besózzuk, mellétesszük a kakukkfüvet, babérlevelet és egész borsot, betekerjük átlátszó fóliával, hogy szép hengereket kapjunk belőle, majd légkeveréses sütőben 65 °C-on 15 órán keresztül sütjük.

A burgonyát megmossuk, majd 140 °C-on 35-40 perc alatt megsütjük.

A hagymát apróra vágjuk, zsírban üvegesre pároljuk.

Ha a burgonya megpuhult, még melegen meghámozzuk, összetörjük és hozzáadjuk a hagymát. Hozzáadjuk a keményítőt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük. A masszát egy sütőformába terítjük úgy, hogy kb. 6-8 cm vastag legyen, majd 140 °C-on 90 perc alatt készre sütjük.

A parajt leszárazzuk, megmossuk, majd olívaolajon megfonnyasztjuk, tálalás előtt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a tarjával és a burgonyával tálaljuk.


mangalicatarja , kakukkfű , babérlevél , burgonya , kukoricakeményítő , vöröshagyma , kacsazsír , petrezselyemzöld , paraj , olívaolaj