Receptek

Sárgarépa-krémleves homoktövissel és füstölt báránykolbásszal

Tivadar György receptje

2020. július 21.
  • 1 kg sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ek méz
  • 2 ek homoktövis
  • só, bors
  • 1 db babérlevél
  • 5 dkg friss gyömbér
  • 2 ek olívaolaj
  • 10 dkg füstölt báránykolbász
  • 1 db cékla
  • 2 dl étolaj
  • 1 csipet csilipehely

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A felhevített olívaolajon a vöröshagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a szeletelt gyömbért, sárgarépát, homoktövist, fűszereket, felöntjük vízzel, és puhára pároljuk. Amikor elkészült, turmixoljuk, majd átpasszírozzuk.

Az étolajat kb. 180 °C-ra felmelegítjük, majd a vékonyra szeletelt céklából csipszet sütünk. Tálalásnál a füstölt kolbásszal és a csilipehellyel együtt a leves tetejére tesszük.



báránykolbász , gyömbér , homoktövis , sárgarépa , vöröshagyma , méz , babérlevél , olívaolaj , csilipehely , cékla , éteolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra