Cikkek

Kitzinger Szonja

2023. december 31.

szilveszter , számvetés , 2023 , 2024

Szilveszterkor az ember általában számvetést készít. Mi is visszanéztünk arra, mi történt 2023-ban.


Publikáltunk közel 400 receptet, jártunk 50 termelőnél, tudósítottunk külföldről, átadtuk a Magyar Konyha Termelői Díját, főzőiskolát indítottunk, idén is kiadtuk a Balaton-guide-ot, mostani számunkhoz a 77 ünnepi étel című könyvet csomagoltuk. Elkészült két vaskosabb kötet is: újra kiadtuk a Szellem a fazékból I. javított, immár harmadik kiadását és megjelent a Szellem a fazékból II. – Írói fogások Vinkó József tollából.


Ez nem tűnik soknak, de ha beszorozzuk azzal a 400 lapszámmal, amely a Magyar Konyha 1976-os indulása óta megjelent, meghökkentően magas szám jön ki, csak receptből 16 000.


Emiatt is gondoljuk, hogy a Magyar Konyha külön sziget a magyar médiában. A stábban még él a természetes kíváncsiság. Járunk vidékre, megfordulunk külföldön, anyagaink, fotóink sajátok, nem fordítások. Szakítunk időt a minőségi beszélgetésekre, olvasmányt adunk, ápoljuk gasztrokulturális hagyományainkat, életben tartunk legendákat, tiszteljük a termelőket, vendéglátókat, séfeket.


Hiszünk olvasóinkban, akiknek igényük van a minőségi ismeretterjesztésre, elvégre nekik készül a Magyar Konyha lassan öt évtizede.


Jövőre folytatjuk, visszavárjuk Önöket!


A Magyar Konyha szerkesztősége



Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek