A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Ánizsos malacsült céklával és vajas zöldségekkel

Gyurik Gábor receptje

2021. április 8.
  • 1,5 kg malacoldalas
  • 1 kg malaccsülök
  • 40 dkg malacfül
  • 80 dkg cékla
  • 40 dkg új- vagy bébirépa
  • 20 dkg szárzeller
  • 2-3 köteg hónapos retek
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1,5 kg libazsír
  • 20 dkg vaj
  • 5-6 db babérlevél
  • 1 mk ánizs
  • só, őrölt bors
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A malachúst sózzuk, borsozzuk, majd a libazsírban a tisztított, darabolt hagymákkal és fűszerekkel kb. 3-4 óra alatt puhára konfitáljuk. Az oldalast kisebb darabokra szeleteljük, a csülköket és a füleket tálalás előtt ropogósra pirítjuk.

A céklát sós vízben puhára főzzük, megtisztítjuk, majd turmixgépben vaj hozzáadásával pürét készítünk belőle.

A répát, zellert és retket egyforma méretű darabokra vágjuk, forrásban lévő sós vízben blansírozzuk, ezután habzó vajban átforgatjuk.

malacoldalas , malaccsülök , malacfül , cékla , bébirépa , szárzeller , hónapos retek , vöröshagyma , fokhagyma , ánizs , babérlevél , vaj , libazsír

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra