Gyurik Gábor receptje
2021. április 8.- 1,5 kg malacoldalas
- 1 kg malaccsülök
- 40 dkg malacfül
- 80 dkg cékla
- 40 dkg új- vagy bébirépa
- 20 dkg szárzeller
- 2-3 köteg hónapos retek
- 4 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1,5 kg libazsír
- 20 dkg vaj
- 5-6 db babérlevél
- 1 mk ánizs
- só, őrölt bors
A malachúst sózzuk, borsozzuk, majd a libazsírban a tisztított, darabolt hagymákkal és fűszerekkel kb. 3-4 óra alatt puhára konfitáljuk. Az oldalast kisebb darabokra szeleteljük, a csülköket és a füleket tálalás előtt ropogósra pirítjuk.
A céklát sós vízben puhára főzzük, megtisztítjuk, majd turmixgépben vaj hozzáadásával pürét készítünk belőle.
A répát, zellert és retket egyforma méretű darabokra vágjuk, forrásban lévő sós vízben blansírozzuk, ezután habzó vajban átforgatjuk.
malacoldalas , malaccsülök , malacfül , cékla , bébirépa , szárzeller , hónapos retek , vöröshagyma , fokhagyma , ánizs , babérlevél , vaj , libazsír