Hírek

Magyar Konyha

2024. május 21.

Az egyedülálló művészi gasztroshow a kulináris élvezeteket vegyíti a vizuális kultúrával, az ország sztárséfjeinek közreműködésével. Az ART Piknik a legjobb hazai éttermek részvételével, izgalmas ételekkel és ízekkel vár Pannonhalmán. A finom ételek mellett egy nagyszabású piaccal is készülnek a szervezők. Mindkét napon az ország top termelői és kézművesei várják portékáikkal az érdeklődőket.


Idén júniusban – 2 új helyszínnel bővítve – 11 helyszínen várja a látogatókat a szervező csapat, méghozzá világörökségi helyszínen. 


  • Az ART Piknik Gasztroszínpad ismét a rendezvény központja,


  • a Ligetben található MVM színpad pedig a művészeti programok és beszélgetések fő helyszíne lesz,


  • de maradt a tavaly debütáló és óriási népszerűségnek örvendő Chill Out Udvar


  • és a fesztiválhoz 2024-ben csatlakozott Németh Borház,


  • valamint a Porta Látogatóközpont, ahol szakmai programok várják az érdeklődőket.


A június 8-9. között tartandó fesztiválon több, mint 40 program (kerekasztal-beszélgetések, kézműves workshopok, irodalmi estek, látványfőzés kóstolással egybekötve) várja a résztvevőket, a minden eddiginél nagyobb gasztronómiai kínálattal együtt.




Michelin-csillagok a főapátság árnyékában


A 2024 az ART Piknkik történetének “legcsillagosabb” évada! Ugyanis a Babel Budapest mellé idén a szintén Michelin-csillagos Essencia Restaurant és a Zöld Michelin-csillagot kapott Villa Kabala étterem is csatlakozott. A legtöbb kiállító Michelin Guide által díjazott, Bib Gourmand minősített vagy Michelin-tányérral kitűntetett vendéglátó. A gasztronómiai programok között kerekasztal-beszélgetéseken láthatjuk Bíró Lajost, Mautner Zsófit és Bernáth Józsefet.


Idén pedig egy új programmal is bővítik a szervezők a gasztrovonalat: látványfőzéssel egybekötött kóstoláson is részt vehetnek az érdeklődők. Többek között a Bocuse d'Or szakácsverseny világdöntőse, Dalnoki Bence konyhaművészetét csodálhatják meg.



Kortárs költők, macskás festmények


A pannonhalmi ART Piknik tavaly vezette be a nagy érdeklődésnek számot tartó “Bor és könyv” programsorozatot a Herold-pince teraszán. Idén a magyar kortársköltészet két vezető alakja, Závada Péter és Simon Márton lesz a meghívott vendég. Emellett lesznek még könyvbemutatók, kiállítások, kortársművészeti alkotások, sőt, a régió legnagyobb dizájn és termelői piaca is érkezik. Az ART Piknik szervezői idén a kézműves vásár és termelői piac helyszínüket is csúcsra járatják, ugyanis az ország minden részéről több mint 100 dizájner és termelő érkezik Pannonhalmára! A vásár ráadásul mindkét nap, a Piknik teljes nyivtatartása alatt üzemel.


Az ART Piknik idén június 8-9-én várja a látogatókat, további részletek és a teljes program ide kattintva érhető el.



Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek

Recept ajánló