Cikkek

12. alkalommal vállalkoztunk arra, hogy egy kis könyvbe gyűjtsük, mit és hol érdemes enni a a Balaton körül.


A BALATON mindenkinek mást jelent. Nosztalgikus gyerekkori nyarakat, felejthetetlen szerelmeket, pecasikereket, izgalmas táborokat, biciklitúrákat, lengőtekét, forgózásokat, nappali és éjszakai fürdőzéseket, kertmozis élményeket.


Ami talán közös, hogy az élmények sűrűjén mindig átsejlik a gasztronómia, ami ma már több mint hekk és lángos. Ezt bizonyítja 12. alkalommal kiadott Balatoni Gasztrokalauzunk, melynek elkészítéséhez stábunk májusban körbejárta a Balatont, hogy mire ön vakációzni indul, tálcán kínáljuk a választékot, beleértve a legjobb balatoni borászatokat.


Kiadványunkban 300 hely szerepel, ezek közül 50 új vagy újként került bele. A kínálat az elmúlt 12 évet tekintve letisztultabb lett, átütő újdonságokról, hangzatos nyitásról azonban nem tudunk beszámolni, van viszont elmozdulás a fine dining irányába, amit mutat, hogy nagy nevek – például Csillag Richard vagy Mede Ádám – jelentek meg a Balaton körül séfként, illetve tanácsadó séfként.


Aki viszont a beach foodra vagy a komfortételekre szavaz, a velünk élő klasszikusokat továbbra is megtalálja a part mentén. Sajnálatos tény, hogy a munkaerőhiány nem változott pozitív értelemben, általánosságban pedig elmondható, hogy az árak budapesti szinten mozognak.




A Balaton 2024 Gasztrokalauzt keresse a Magyar Konyha Magazin július-augusztusi összevont lapszámához csomagolva az újságárusoknál.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek