Receptek

Fausto mascarponéja

Fausto di Vora, a Fausto's Étterem séfjének receptje

2025. április 24.

500 g mascarpone

6db tojássárgája

60 g kristálycukor

15 g víz


Piskóta hozzávalók:

125 g darált dió

100 g porcukor

30 g keményítő

160 g fehérje

70 g barna cukor


Kávés öntet hozzávalók:

1 dl presszókávé

30 ml Disaronno likőr

ADAG: 4 főre

A piskótához a tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd összekeverjük a darált dióval, a keményítővel és a porcukorral. Tepsibe, kb. 1 cm vastagra kenjük, majd 180 fokon, 8-10 perc alatt készre sütjük.

Amíg hűl, összerakjuk a mascarponekrémet.

A vízből és a cukorból szirupot készítünk (119 fokon), ezt csorgatjuk hozzá a tojássárgájából vert habhoz, majd belekeverjük a mascarponét. Robotgépben kihűlésig keverjük.

A piskótát a kávéval átitatjuk, és a krémmel felváltva egy üvegpohárba rétegezzük. A tetejét kakaóbabtörettel vagy kakaóporral szórhatjuk meg. 



tiramisu