Fausto di Vora, a Fausto's Étterem séfjének receptje
2025. április 24.500 g mascarpone
6db tojássárgája
60 g kristálycukor
15 g víz
Piskóta hozzávalók:
125 g darált dió
100 g porcukor
30 g keményítő
160 g fehérje
70 g barna cukor
Kávés öntet hozzávalók:
1 dl presszókávé
30 ml Disaronno likőr
A piskótához a tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd összekeverjük a darált dióval, a keményítővel és a porcukorral. Tepsibe, kb. 1 cm vastagra kenjük, majd 180 fokon, 8-10 perc alatt készre sütjük.
Amíg hűl, összerakjuk a mascarponekrémet.
A vízből és a cukorból szirupot készítünk (119 fokon), ezt csorgatjuk hozzá a tojássárgájából vert habhoz, majd belekeverjük a mascarponét. Robotgépben kihűlésig keverjük.
A piskótát a kávéval átitatjuk, és a krémmel felváltva egy üvegpohárba rétegezzük. A tetejét kakaóbabtörettel vagy kakaóporral szórhatjuk meg.