Nábelek Zsófia receptje
2020. szeptember 9.- 250 g gesztenyemassza
- 100 g puha vaj
- 45 g porcukor
- 40 g liszt
- 1 db tojássárgája
- 1 db tojás
- 1 kk fahéj
- 1 csipet só
A puha vajat és a gesztenyemasszát összekeverjük a porcukorral, a sóval és a fahéjjal, majd habverővel vagy robotgéppel kihabosítjuk. Folyamatos keverés közben hozzáadjuk az egész tojást és a tojássárgáját, amikor a massza egynemű, spatulával beleforgatjuk a lisztet.
A masszát csillagcsöves habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire hosszúkás formát vagy kis „karmokat” nyomunk belőle.
Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük 4-6 percig, vagy amíg a sütemény széle enyhén megpirul. A sütőpapíron hagyjuk teljesen kihűlni.
Habzsákból nyomás itt olvasható el!