Pataky Péter receptje
2025. június 13.40 dkg extra friss, szusi minőségű tonhalfilé (branzino, lazac, de akár fésűkagyló vagy királyrák is használható)
1 fej édeskömény
2 lime vagy citrom, esetleg jó minőségű fehérborecet pár
kanál garum, esetleg halszósz, de ez el is hagyható, sóval helyettesíthető
jóféle extraszűz olívaolaj
snidling
vegyes mikrosaláta-levelek
só, frissen őrölt bors
Az édesköményt mandolinon hajszálvékonyra gyaluljuk egy jeges vízzel töltött tálba. A halat vékony szeletekre vágjuk.
A lime-lé, garum vagy halszósz, frissen őrölt bors és olívaolaj keverékéből dresszinget készítünk.
A halat egy tányérra tesszük, meglocsoljuk a dresszinggel, majd ráhalmozzuk a lecsöpögtetett édesköményt, amelyet szintén összekeverünk a dresszinggel, de csak tálaláskor. Édesköménypollennel, mikrovízitormával, snidlinggel és színes levelekkel tálaljuk.