Receptek

Pesce marinato édeskömény-salátával

Pataky Péter receptje

2025. június 13.

40 dkg extra friss, szusi minőségű tonhalfilé (branzino, lazac, de akár fésűkagyló vagy királyrák is használható)

1 fej édeskömény

2 lime vagy citrom, esetleg jó minőségű fehérborecet pár

kanál garum, esetleg halszósz, de ez el is hagyható, sóval helyettesíthető

jóféle extraszűz olívaolaj

snidling

vegyes mikrosaláta-levelek

só, frissen őrölt bors


ADAG: 4 főre

Az édesköményt mandolinon hajszálvékonyra gyaluljuk egy jeges vízzel töltött tálba. A halat vékony szeletekre vágjuk.

A lime-lé, garum vagy halszósz, frissen őrölt bors és olívaolaj keverékéből dresszinget készítünk.

A halat egy tányérra tesszük, meglocsoljuk a dresszinggel, majd ráhalmozzuk a lecsöpögtetett édesköményt, amelyet szintén összekeverünk a dresszinggel, de csak tálaláskor. Édesköménypollennel, mikrovízitormával, snidlinggel és színes levelekkel tálaljuk.

Csakhal Bisztró