Receptek

Zseniális Panna cotta málnával

Pataky Péter receptje

2025. június 5.

1 dl tej

4,5 dl 35%-os tejszín

5-7 dkg cukor

1 vaníliarúd kikapart magja 

2,5 lapzselatin

csipet só

1 ek cukor

30-40 dkg friss, érett málna

friss bazsalikom

pár csepp lime-lé

ADAG: 4 főre

A zselatint áztassuk hideg vízbe. A tejet és tejszínt a vanília magjával és a kikapart rúddal forraljuk fel, majd tegyük bele a cukrot, kevés sót és a kicsavart zselatinlapokat. Keverjük el, szűrjük poharakba és hagyjuk kihűlni hűtőben.

A málna 3/4-ét kevés cukorral és pár csepp lime-lével turmixoljuk össze, majd szűrjük le. Öntsük vékony rétegben a kihűlt panna cottára, díszítsük a málnaszemekkel és friss bazsalikommal. 



panna cotta , Csakhal , Csakhal Bisztró , málna