Bindics Imre és Czucz Péter receptje
2020. augusztus 2.- 4 szelet harcsa
- tisztított vaj
BURGONYAVELUTÉ
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg halcsont (ponty)
- 10 dkg angolzeller
- 10 dkg póréhagyma
- 10 dkg fehérrépa
- 0,02 g sáfrány
- 1 dl fehérbor
- 30 dkg vaj
- 20 dkg tisztított vaj
- 30 dkg burgonya
- turbolya, só
PÁROLT ZÖLDSÉG
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg karfiol
- 20 dkg retek
- 10 dkg kelbimbó
- 10 dkg újhagyma
- kakukkfű, vaj, só
Fazékban vajon megpároljuk a zellert, póréhagymát, fehérrépát és a sáfrányt. Felöntjük fehérborral. Hozzáadjuk a halcsontot, a sót és a turbolyát. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje és 20 percig lobogtatva főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük és belefőzzük a burgonyát.
Turmixoljuk és hideg vajjal habosítjuk.
PÁROLT ZÖLDSÉG ELKÉSZÍTÉSE:
Sós vízben megpároljuk a karfiolt, retket, kelbimbót, majd serpenyőben vajon átpirítjuk az újhagymával együtt. Sózzuk és kakukkfűvel ízesítjük.
TÁLALÁS:
Mélytányérba öntjük a halmártást, és mellétálaljuk a párolt zöldséget. A tetejére helyezzük a sült halat, és turbolyával díszítjük.
harcsa , vaj , halcsont , angolzeller , póréhagyma , sáfrány , fehérrépa , fehérbor , burgonya , kelbimbó , turbolya , karfiol , retek , kakukkfű