Receptek

Harcsasült vajon párolt zöldségekkel, halas burgonyavelutéval

Bindics Imre és Czucz Péter receptje

2020. augusztus 2.
  • 4 szelet harcsa
  • tisztított vaj

BURGONYAVELUTÉ
HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg halcsont (ponty)
  • 10 dkg angolzeller
  • 10 dkg póréhagyma
  • 10 dkg fehérrépa
  • 0,02 g sáfrány
  • 1 dl fehérbor
  • 30 dkg vaj
  • 20 dkg tisztított vaj
  • 30 dkg burgonya
  • turbolya, só

PÁROLT ZÖLDSÉG
HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg karfiol
  • 20 dkg retek
  • 10 dkg kelbimbó
  • 10 dkg újhagyma
  • kakukkfű, vaj, só
ADAG: 2 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A harcsaszeletet besózzuk, tisztított vajon kérgesítjük, majd 100 °C-os sütőben 10 percig sütjük.

BURGONYAVELUTÉ ELKÉSZÍTÉSE:
Fazékban vajon megpároljuk a zellert, póréhagymát, fehérrépát és a sáfrányt. Felöntjük fehérborral. Hozzáadjuk a halcsontot, a sót és a turbolyát. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje és 20 percig lobogtatva főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük és belefőzzük a burgonyát.
Turmixoljuk és hideg vajjal habosítjuk.

PÁROLT ZÖLDSÉG ELKÉSZÍTÉSE:
Sós vízben megpároljuk a karfiolt, retket, kelbimbót, majd serpenyőben vajon átpirítjuk az újhagymával együtt. Sózzuk és kakukkfűvel ízesítjük.

TÁLALÁS:

Mélytányérba öntjük a halmártást, és mellétálaljuk a párolt zöldséget. A tetejére helyezzük a sült halat, és turbolyával díszítjük.


harcsa , vaj , halcsont , angolzeller , póréhagyma , sáfrány , fehérrépa , fehérbor , burgonya , kelbimbó , turbolya , karfiol , retek , kakukkfű

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra