Gyurik Gábor receptje
2021. december 29.- 3,5-4 kg báránycsülök
- 4 fej vöröshagyma
- 30 dkg sárgarépa
- 20 dkg zeller
- 80 dkg csicsóka
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 2 kg libazsír
- 30 dkg lencse
- 4-5 db babérlevél
- 3 db csillagánizs
- só, egész bors
A zsiradékot felmelegítjük, hozzáadjuk a hagymákat, a sárgarépát, a zellert, az egész borsot és a sózott csülköket.
Ezalatt sós vízben a babérlevéllel megfőzzük a lencsét, majd leszűrjük.
A megtisztított csicsókát enyhén sós vízben csillagánizzsal főzzük puhára.
Tálalás előtt cikkekre vágjuk és habzó vajon kissé megpirítjuk.
báránycsülök , vöröshagyma , sárgarépa , zeller , csicsóka , fokhagyma , lencse , babérlevél , libazsír , csillagánizs