Receptek

Konfitált báránycsülök csillagánizsos csicsókával és lencsével

Gyurik Gábor receptje

2021. december 29.
  • 3,5-4 kg báránycsülök
  • 4 fej vöröshagyma
  • 30 dkg sárgarépa
  • 20 dkg zeller
  • 80 dkg csicsóka
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 2 kg libazsír
  • 30 dkg lencse
  • 4-5 db babérlevél
  • 3 db csillagánizs
  • só, egész bors
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

A zsiradékot felmelegítjük, hozzáadjuk a hagymákat, a sárgarépát, a zellert, az egész borsot és a sózott csülköket.

90 °C-os sütőben 3-4 órát sütjük-főzzük.


Ezalatt sós vízben a babérlevéllel megfőzzük a lencsét, majd leszűrjük.

A megtisztított csicsókát enyhén sós vízben csillagánizzsal főzzük puhára.

Tálalás előtt cikkekre vágjuk és habzó vajon kissé megpirítjuk.


báránycsülök , vöröshagyma , sárgarépa , zeller , csicsóka , fokhagyma , lencse , babérlevél , libazsír , csillagánizs

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra