A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Joghurtos vöröslencse-leves töltött burgonyával

Tivadar György receptje

2018. február 26.

LENCSELEVES
HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg vörös lencse
  • 2 db kápia paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • 3 dl natúr joghurt
  • 7-8 dl zöldségalaplé
  • 1/2 db citromnád
  • 1 csipet római kömény
  • 1 csipet rass el hanout fűszerkeverék
  • gyömbér
  • só, bors, koriander

TÖLTÖTT BURGONYA
HOZZÁVALÓK:

  • 4 db nagy szemű burgonya
  • 8 dkg beluga lencse
  • 8 dkg vörös lencse
  • 5 ml szezámolaj
  • 5 ml extra szűz olívaolaj
  • 8 levél friss koriander
  • 3 tekerésnyi frissen őrölt fekete bors
  • csipet só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

LENCSELEVES ELKÉSZÍTÉSE:
A hagymát, fokhagymát, gyömbért, szeletelt citromnádat, babérlevelet olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket és a kápia paprikát, azután a paradicsomot, végül a lencsét és az alaplevet. 20 perc forralás után kiszedjük a babérlevelet, a maradékot leturmixoljuk, átpasszírozzuk, és miután lehűlt, hozzákeverjük kézi mixerrel a joghurtot.

TÖLTÖTT BURGONYA ELKÉSZÍTÉSE:
Kivájjuk a burgonyát, hogy helyet készítsünk a tölteléknek, majd lobogó, forró vízben leforrázzuk, és addig főzzük, míg fogyaszthatóvá nem válik. Kihűtjük. A kétféle lencsét szintén leforrázzuk, kihűtjük, majd pár csepp szezámolajjal és koriander zöldjével ízesítjük. Beletöltjük a kivájt burgonyába, és óvatosan a levesbe helyezzük.



vörös lencse , kápia paprika , paradicsom , hagyma , fokhagyma , babérlev , joghurt , zöldségalaplé , citromnád , római kömény , rass el hanout fűszerkeverék , gyömbér , koriander , burgonya , beluga lencse , szezámolaj , olívaolaj