Földi Ádám receptje
2020. február 3.TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 8 db tojásfehérje
- 8 ek porcukor
- 8 ek liszt
- 1/2 csomag sütőpor
A KRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 250 g vaj
- 100 g porcukor
- 8 dkg tojássárgája
- 5 ek porcukor
- 5 ek liszt
- 1 rúd vanília kikapart magja
- 400 ml tej
ÖSSZEÁLLÍTÁS
HOZZÁVALÓK:
- 100 ml mascarpone
- 400 ml tejszín
- kevés porcukor
ÖSSZEÁLLÍTÁSA:
A mascarponét összekeverjük a tejszínnel, és krémesre verjük. A vajas sárgakrémet a tésztára kenjük, erre kenjük a fehér tejszínkrémet. Hűtőbe tesszük, hagyjuk megdermedni. Kakaóporral meghintve tálaljuk. Több napig eláll. A mascarpone nagyon eltérő minőségben kapható. Keressünk jobb minőséget szaküzletekben. Kifejező íze van például az Aldiban kapható mascarponénak, ez sokat emel a sütemény fényén.
tejszín , mascarpone , vanília , tej , vaj , sütőpor , liszt , cukor , tojás