Murányi Mercédesz és Horváth Bence receptje
2020. február 7.Ravioli
Hozzávalók:
- 150 g búzafinomliszt
- 150 g semola liszt
- 165 g tojássárgája (8 db)
- só
- 1 db tojás
Raviolitöltelék
Hozzávalók:
- 30 dkg camembert
- 1 dl tökmagolaj
- só
- 2 ek pirított tökmag
- 1/2 dl tökmagolaj
- só
Sütőtökvelouté
Hozzávalók:
- 1 kis db sütőtök
- 2 db narancs leve és héja
- 1 ujjnyi gyömbér
- só
- 1 ek méz
Sütőtökkocka
Hozzávalók:
- 20 dkg sütőtök
- 2 centis szeletekre vágva
- 1 db narancs leve
- 1 ek olívaolaj
- só
Díszítés
Hozzávalók:
- pirított tökmag, tökmagolaj, filézett narancs
Sütotökkocka elkészítése: A sütőtököt a narancslével, az olívaolajjal és sóval levákuumozzuk és forrásban lévő vízben 5 percig főzzük, utána jeges vízbe rakjuk.
tojás , liszt , narancs , méz , sütőtök , tökmag , camembert