Mógor Ferenc receptje
2020. április 8.Hozzávalók:
- 150 ml meleg tej
- 150 ml meleg víz
- 150 ml olaj
- 25 g friss élesztő
- 1 tojás
- 1 teáskanál só
- 2,5 evőkanál cukor
- 55 dkg liszt
A tetejére:
- 1 db tojás sárgája
Hozzávalók:
- 150 ml meleg tej
- 150 ml meleg víz
- 150 ml olaj
- 25 g friss élesztő
- 1 tojás
- 1 teáskanál só
- 2,5 evőkanál cukor
- 55 dkg liszt
A tetejére:
- 1 db tojás sárgája
Elkészítése:
A tejet, vizet és az olajat tálba öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a tojást és a cukrot. Jól elkeverjük, majd az élesztő darabjait morzsolva hozzáadjuk.
Amikor jól elkeveredett, hozzátesszük a lisztet és sózzuk.
Puha tésztává gyúrjuk. 1 órán át meleg helyen letakarva kelesztjük. Ha megkelt, a tésztát 10 részre osztjuk. Ezekből egyenként kb. 50 cm-es rudakat formázunk, félbe hajtjuk, megtekerjük, majd koszorút formázunk belőlük.
Tojás sárgájával a tetejüket megkenjük és 190 °C fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük vagy amíg aranybarna lesz a tetejük. Jó étvágyat!