Receptek

Onglet parmezánraviolival, pirított ördögszekér gombával és tojássárgájával

Litauszki Zsolt receptje

2020. február 12.
  • 600 g onglet (herzcapfni)
  • 100 g parmezán sajt reszelve
  • 200 g tejszín
  • 300 g gomba
  • 4 db tojás
  • 100 g finomliszt
  • 100 g semolina liszt
  • 100 g tojássárgája
  • 2 cl olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 dl barnamártás
  • 100 g parmezán chipsnek

Tészta
Hozzávalók:

  • 100 g finomliszt
  • 100 g semolina (durum) liszt
  • 100 g tojássárgája (5 db)
  • 2 cl olívaolaj


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Előző nap elkészítjük a tésztát (a tészta alapanyagait összekeverjük, ha lehetőségünk van rá, akkor vákuumozzuk, lerakjuk a hűtőbe egy éjszakára, majd vékonyra kinyújtjuk és sós vízben kifőzzük. A parmezánt a tejszínnel felfőzzük, majd összemixeljük és apró formákban kifagyasztjuk. Ezek lesznek a derelye töltelékei. A tojást 64 °C-os vízben 45 percig főzzük.

A húst (onglet, azaz marharekeszizom) rózsaszínre sütjük, a gombákat is megpirítjuk. A parmezánchipshez a sajtot lereszeljük egy porcelántányérra, és sütőben chips állagúra sütjük.

A képen látható módon tálaljuk.

parmezán , gomba , tejszín , tojás , onglet (herzcapfni) , semolina liszt , barnamártás , marharekeszizom

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra