Frideczky András receptje
2019. január 22.- 500 g nyúldagadó
- 100 g házi kenyérmorzsa
- 2 db tojás
- 80 g liszt
- tengeri só, bors
TÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:
- 100 g nyúldagadó
- 2 db zsemle
- 2 szál újhagyma
- 100 ml tej
- 1 db tojás
- 3 szál kakukkfű
- 1 szál rozmaring
- tengeri só, bors
SÁRGARÉPAPÜRÉ
HOZZÁVALÓK:
- 400 g sárgarépa
- 50 g póréhagyma
- 50 g füstölt szalonna
- 500 g zöldségalaplé
- 20 g gyömbér
- tengeri só, bors
A töltelékhez beáztatjuk a zsemlék belét, kinyomkodjuk, és a felkockázott 100 g nyúldagadóval, a tojással, sóval, borssal összeturmixoljuk. Ezután hozzáadjuk a finomra vágott újhagymát és a zöld fűszereket. A dagadót nagyon óvatosan felszúrjuk egy falapáttal, sózzuk, borsozzuk.
A tölteléket habzsákból belenyomjuk, majd fóliába tekerjük, és a fólia két végét szorosan megkötjük. Vízgőz felett párolóedényben, mérettől függően egy-másfél óráig letakarva hőkezeljük. Egészben bundázzuk, és vajas napraforgóolajban serpenyőben körbesütjük.
Még jobb, ha a kenyérmorzsát snidlinggel fűszerezett kalácsmorzsával helyettesítjük.
póréhagyma , rozmaring , kakukkfű , gyömbér , nyúl , sárgarépa