A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Töltött nyúldagadó házi morzsával és sárgarépapürével

Frideczky András receptje

2019. január 22.
  • 500 g nyúldagadó
  • 100 g házi kenyérmorzsa
  • 2 db tojás
  • 80 g liszt
  • tengeri só, bors

TÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:

  • 100 g nyúldagadó
  • 2 db zsemle
  • 2 szál újhagyma
  • 100 ml tej
  • 1 db tojás
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • tengeri só, bors

SÁRGARÉPAPÜRÉ
HOZZÁVALÓK:

  • 400 g sárgarépa
  • 50 g póréhagyma
  • 50 g füstölt szalonna
  • 500 g zöldségalaplé
  • 20 g gyömbér
  • tengeri só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A töltelékhez beáztatjuk a zsemlék belét, kinyomkodjuk, és a felkockázott 100 g nyúldagadóval, a tojással, sóval, borssal összeturmixoljuk. Ezután hozzáadjuk a finomra vágott újhagymát és a zöld fűszereket. A dagadót nagyon óvatosan felszúrjuk egy falapáttal, sózzuk, borsozzuk.

A tölteléket habzsákból belenyomjuk, majd fóliába tekerjük, és a fólia két végét szorosan megkötjük. Vízgőz felett párolóedényben, mérettől függően egy-másfél óráig letakarva hőkezeljük. Egészben bundázzuk, és vajas napraforgóolajban serpenyőben körbesütjük.

A sárgarépapüréhez a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, majd rátesszük a vékony karikára vágott póréhagymát és sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk, és a zöldségalaplevet fokozatosan hozzáadva puhára főzzük. Ezután belereszeljük a gyömbért, és leturmixoljuk.

TURBÓZZUK FEL!
Még jobb, ha a kenyérmorzsát snidlinggel fűszerezett kalácsmorzsával helyettesítjük.


póréhagyma , rozmaring , kakukkfű , gyömbér , nyúl , sárgarépa

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra