Horváth Gábor receptje
2022. március 22.Krémes zeller
Hozzávalók:
- 25 dkg tisztított zellerkocka
- só
- 5 dkg mascarpone
- friss citrom leve
Lassan sült cékla
Hozzávalók:
- 50 dkg mosott, héjas egész cékla
- 1 kk római kömény
- só
- vörösborecet
- friss citrom leve
- olaj
- egy kevés csili
Zöld almás-diós salsa
Hozzávalók:
- 6 dkg dióbél
- 4 dkg zöld alma
- 1 kis csokor petrezselyemzöld leveleire tépkedve
- friss citrom leve
- dióolaj
A céklákat 190 fokos sütőben ráncosra sütjük. Lehűtjük, meghámozzuk, cikkekre vágjuk, sózzuk, majd a többi hozzávalóval serpenyőbe tesszük, és annyi olajban, ami félig elfedi, fedő és forráspont alatt fél órán keresztül konfitáljuk.
A dióbelet leszűrjük, átöblítjük, 170 fokos sütőben néhány perc alatt ropogósra sütjük, lemorzsoljuk a héját. Az almát kockákra vágjuk, a dióhoz adjuk, majd sóval, citromlével és dióolajjal ízesítjük, petrezselyemzöldet keverünk bele.
zeller , mascarpone , citrom , cékla , csili , római kömény , vörösborecet , dió , dióolaj , zöld alma , petrezselyemzöld