Zsámberger Szilvia receptje
2020. június 6.- 3 l víz
- 1 kg cukor
- 10 db bodzavirág
- 50 dkg eper
- 2 db citrom
- 1 kk citromsav
Mossuk át alaposan a virágokat, majd tegyük fel a vízzel, a pürésített eperrel és a citrommal együtt főni. Rakjuk bele a citromsavat is. Ha forr, óvatosan keverjük bele a cukrot. Néhány perc után szűrjük le, majd forraljuk vissza, és forrón tegyük jól záródó, csavaros tetejű üvegekbe. Fogyasztáskor a szörpöt 8-10 arányban hígítsuk.
Télen natúr zöld vagy fehér teák ízesítésére is alkalmas – így igazi gyümölcsteát fogyaszthatunk a tavasz hangulatával.
Hidegen is készíthetjük ezt a szörpöt azonnali fogyasztásra, néhány napig hűtve tárolható. Ebben az esetben az összes hozzávalót rakjuk egy tálba, naponta néhányszor keverjük meg, majd 3 nap után szűrjük le. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
eper , citrom , bodzavirág