Segal Viktor receptje
2020. június 30.PANNA COTTA
HOZZÁVALÓK:
- 2 dl tej
- 2 dl tejszín
- 5 dkg cukor
- 1 rúd vanília kikapart magja
- 1 db lime reszelt héja
- 15 dkg lágy kecskesajt
- 4 g zselatin
REBARBARA-EPER LEKVÁR
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg rebarbara
- 10 dkg eper
- 5 dkg kristálycukor
- 1 tk citromlé
- 1/2 rúd vanília kikapart magja
PANNA COTTA ELKÉSZÍTÉSE:
A tejet közepes lángon összemelegítjük a tejszínnel, a cukorral és a vaníliával. Belereszeljük a lime héját. Közben hideg vízbe áztatjuk a zselatint a csomagolásán megadott instrukciók szerint. A tejes-tejszínes egyveleget felmelegítjük, de nem forraljuk fel (forrás előtt a keverék teteje kissé bőrösödni kezd). Egyenként belekeverjük a zselatinlapokat és belemorzsoljuk a kecskesajtot. Habverővel addig kevergetjük, amíg szobahőmérsékletűre hűl. Formákba vagy poharakba öntjük, 3-4 órára vagy akár egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
REBARBARA-EPER LEKVÁR ELKÉSZÍTÉSE:
A rebarbarát megmossuk és 1 cm-es darabokra aprítjuk. A megtisztított epret cikkekre vágjuk. Az összes hozzávalót egy lábosba helyezzük és kis lángon lekvár állagúra főzzük, majd lehűtjük.
TÁLALÁS:
A panna cottára halmozzuk a lekvárt.
tej , tejszín , vanília , kecskesajt , lime , zselatin , rebarbara , eper , citromlé