Thomas Keller receptje
2018. február 19.Sültcékla hozzávalók:
- 3-4 db cékla
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek borecet
- 2 ek friss narancslé
- 1/2 fej lila hagyma
- 1 ek tárkony
- 1 ek apróra vágott snidling
- só és frissen őrölt bors
Csicseriborsó és sárgarépa saláta hozzávalók:
- 1/2 bögre csicseriborsó (egy éjszakán át hideg vízben áztatva)
- 1 db póréhagyma fehér és világoszöld része
- fűszercsomag (póréhagyma levelébe csomagoljunk be kakukkfüvet, petrezselymet, babérlevelet és pár szem fekete borsot. Tegyük konyhai gézbe, és kössünk batyut belőle.)
- 1/2 fej hagyma
- 1 db sárgarépa meghámozva
- 2 ek olívaolaj
- 2 db babérlevél
- 2 gerezd összezúzott fokhagyma
- 2 szál kakukkfű
- 1 bögre csíkokra vágott sárgarépa
- 1 ek apróra vágott petrezselyem
- friss citromlé
- só és frissen őrölt bors
Zeller remuládmártás hozzávalók:
A zellerhez:
- 500 g zeller, friss citromlé
A mártáshoz:
- 1/2 bögre majonéz
- 1/2 bögre crème fraîche, azaz francia tejföl, ami helyettesíthető kevésbé zsíros magyar tejföllel vagy mascarponéval
- 2 ek apróra vágott csemegeuborka
- 2 ek apróra vágott kapribogyó
- 2 ¼ tk dijoni mustár
- 1 ek almaecet
- 2 tk apróra vágott petrezselyem
- 2 tk apróra vágott tárkony
- 2 tk apróra vágott turbolya
- 2 tk apróra vágott snidling
- só és frissen őrölt bors
A beáztatott csicseriborsót szűrjük le, tegyük egy lábosba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Tegyük hozzá a félbevágott póréhagyma felét, a fűszercsomagot, a hagymát, az egész sárgarépát, és forraljuk fel.
Zeller remuládmártással elkészítése:
Keverjük össze a majonézt és a crème fraîche-t. Adjuk hozzá a csemegeuborkát és a kapribogyót, és ízesítsük mustárral, ecettel és a zöld fűszerekkel.
zeller , csicseriborsó , cékla , olívaolaj , borecet , narancslé , lila hagyma , tárkony , póréhagyma , vöröshagyma , snidling , babérlevél , fokhagyma , sárgarépa , kakukkfű , petrezselyem , citromlé , majonéz , crème fraîche , csemegeuborka , kapribogyó , dijoni mustár , almaecet , turbolya