Jahni László receptje
2020. október 20.KENYÉR HOZZÁVALÓK:
- 5 dl házi kovász
- 3 l víz
- 5 kg kenyérliszt (BL 80)
- 50 g friss élesztő
- 100 g só
ZSÍR HOZZÁVALÓK:
- marhaoldalas zsírja és leülepedett kocsonyás szaftja
A hozzávalókból alaposan kidagasztott tésztát készítünk, majd lisztezett asztalra öntjük. Kétszer-háromszor hajtogatjuk és kelni hagyjuk, amíg felhólyagosodik. Hosszúkás kenyereket formázunk belőle és 220 °C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Forró kemencében 15 perc alatt elkészül.
A zsírhoz a 12 órán át készült marhaoldalas zsírját és leülepedett kocsonyás szaftját kevertük ki, a tálaláshoz az idei utolsó san marzano és ökörszív paradicsomokat választottuk, kevés újhagymával.
Friss, langyos kenyéren a legjobb.
kovász , élesztő , só , kenyérliszt , marhaoldalas