Receptek

Szilvás gombóc

Győrffy Árpád receptje

2020. november 10.
  • 1 kg lisztes burgonya
  • 3 db tojás
  • 200 g liszt
  • 40 +70 dkg vaj
  • 8 db szilva félbevágva
  • 60 g kristálycukor
  • 20 g őrölt fahéj
  • 150 g zsemlemorzsa
  • 20 g porcukor

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, meghámozzuk és áttörjük. Még melegen hozzákeverjük a lisztet, a tojást és a vajat.
A zsemlemorzsát 70 g vajon megpirítjuk, és hozzákeverjük a porcukor felét.
A szilvákat kimagozzuk és megtöltjük fahéjas cukorral.
A burgonyás tésztát kinyújtjuk, korongokat vágunk belőle, a szilvával megtöltjük és gombócokat formázunk. Enyhén sós, forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a felszínre.
Megforgatjuk a morzsában, és porcukorral tálaljuk. 


burgonya , tojás , liszt , vaj , szilva , zsemlemorzsa , porcukor , őrölt fahéj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

További receptek