Győrffy Árpád receptje
2020. november 10.- 1 kg lisztes burgonya
- 3 db tojás
- 200 g liszt
- 40 +70 dkg vaj
- 8 db szilva félbevágva
- 60 g kristálycukor
- 20 g őrölt fahéj
- 150 g zsemlemorzsa
- 20 g porcukor
- só
A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, meghámozzuk és áttörjük. Még melegen hozzákeverjük a lisztet, a tojást és a vajat.
A zsemlemorzsát 70 g vajon megpirítjuk, és hozzákeverjük a porcukor felét.
A szilvákat kimagozzuk és megtöltjük fahéjas cukorral.
A burgonyás tésztát kinyújtjuk, korongokat vágunk belőle, a szilvával megtöltjük és gombócokat formázunk. Enyhén sós, forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a felszínre.
Megforgatjuk a morzsában, és porcukorral tálaljuk.
burgonya , tojás , liszt , vaj , szilva , zsemlemorzsa , porcukor , őrölt fahéj