Segal Viktor receptje
2020. július 30.- 12 db garnélarák megtisztítva, páncél nélkül
- 1 ek olaj a sütéshez
- 2 db datolyaszilva héjával 1 cm vastag szeletekre vágva
- 1 tk vaj
- só, bors
RIZOTTÓ
HOZZÁVALÓK:
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek vaj
- 2 db közepes méretű salotta hagyma finomra aprítva
- 40 dkg kerek szemű rizottórizs
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 l zöldségalaplé
- 3 db érett datolyaszilva hámozva, pürésítve
- 5 dkg zsenge parajlevél
- 5 dkg hideg vaj, felkockázva
- só, bors
A rizottóhoz az olívaolaj és a vaj keverékén üvegesre pirítjuk a hagymát és hozzáadjuk a rizst. Átforgatjuk, hogy a zsiradék egyenletesen befedje, és kissé elkezdjen üvegesedni. Ezután felöntjük a fehérborral, és addig főzzük, amíg az alkohol teljesen elpárolog. Ekkor hozzáadjuk az alaplét, sózzuk, borsozzuk.
TÁLALÁS:
Tálaláskor a rizottót a tányérra halmozzuk, mellétesszük a pirított gyümölcs szeleteket és ráhelyezzük a pirított garnélákat.
garnélarák , olaj , vaj , salotta hagyma , száraz fehérbor , datolyaszilva , zöldségalaplé , parajlevél , rizottórizs