Receptek

Pirított datolyaszilva garnélarákkal, rizottóval

Segal Viktor receptje

2020. július 30.
  • 12 db garnélarák megtisztítva, páncél nélkül
  • 1 ek olaj a sütéshez
  • 2 db datolyaszilva héjával 1 cm vastag szeletekre vágva
  • 1 tk vaj
  • só, bors

RIZOTTÓ
HOZZÁVALÓK:

  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek vaj
  • 2 db közepes méretű salotta hagyma finomra aprítva
  • 40 dkg kerek szemű rizottórizs
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 l zöldségalaplé
  • 3 db érett datolyaszilva hámozva, pürésítve
  • 5 dkg zsenge parajlevél
  • 5 dkg hideg vaj, felkockázva
  • só, bors



ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
RIZOTTÓ ELKÉSZÍTÉSE:
A rizottóhoz az olívaolaj és a vaj keverékén üvegesre pirítjuk a hagymát és hozzáadjuk a rizst. Átforgatjuk, hogy a zsiradék egyenletesen befedje, és kissé elkezdjen üvegesedni. Ezután felöntjük a fehérborral, és addig főzzük, amíg az alkohol teljesen elpárolog. Ekkor hozzáadjuk az alaplét, sózzuk, borsozzuk.

Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a rizs szinte teljesen felszívja a folyadékot.

Az alaplevet négy részletben adjuk hozzá. Az utolsó részletnél ellenőrizzük az ízesítést, amennyiben szükséges, sózzuk, borsozzuk. Amikor elkészült, hozzáadjuk a hideg vajat, elkeverjük.

Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a gyümölcspürét, és ekkor dobjuk bele a parajleveleket is. Ezzel már nem kell főzni.

TÁLALÁS:
Tálaláskor a rizottót a tányérra halmozzuk, mellétesszük a pirított gyümölcs szeleteket és ráhelyezzük a pirított garnélákat.


garnélarák , olaj , vaj , salotta hagyma , száraz fehérbor , datolyaszilva , zöldségalaplé , parajlevél , rizottórizs

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra