Gyurik Gábor receptje
2019. október 27.- 60 dkg körte
- 30 dkg cukor
- 4 db tojás
- 8 dl tej
- 15 dkg rizottórizs
- 1 db vaníliarúd
- 25 dkg mascarpone
- 1 db piskótalap vagy 1 cs babapiskóta
- 1 doboz vanília- vagy gyümölcsfagylalt
- 1 ág rozmaring
- 1/2 dl fehérbor
KÖRTEFAGYLALT
HOZZÁVALÓK:
- 80 dkg körte
- 10 dkg marcipán
- 40 dkg glükóz
- 15 dkg cukor
- 2 ek repceméz
- 1/2 citrom leve
A körtét megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk mézzel, reszelővel ráreszeljük a marcipánt, majd 160 °C-on 10 percig sütjük. Még melegen pürésítjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és fagylaltgépbe tesszük.
Tálalás:
Üvegpohárban alulra kerül a körtekocka a karamellel, arra egy karika piskótalap vagy babapiskóta-darabok, rá a vaníliás rizottó, végül a mascarponehab. Egy gombóc fagylalttal kínálhatjuk.
körte , marcipán , repceméz , rizottórizs , vaníliarúd , mascarpone , piskótalap , rozmaring , fehérbor