A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Gesztenyekrémleves

A Kandikó fogadó receptje

2018. október 8.
  • 25 dkg gesztenyekrém
  • 2 dl tejszín
  • 5 dl tej
  • 1 ek liszt
  • 1/2 citrom
  • néhány szem szegfűszeg
  • csillagánizs, egész fahéj
  • cukor, ízlés szerint
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A fűszerekből kevés vízzel redukciót készítünk, majd leszűrjük. A tejet felforraljuk. A gesztenyekrémet a redukcióval és a tejjel simára keverjük, tűzre tesszük, és a tejszínből és lisztből készült habarással besűrítjük. A tetejére egy darabka vajat teszünk, hogy ne bőrösödjön. Forrón tálaljuk. Hideg őszi, téli napokon kitűnően felmelegít.


tej , gesztenye , gesztenyekrém , tejszín , liszt , citrom , szegfűszeg , csillagánizs , egész fahéj