Receptek

Vajdasági sós

Nábelek Zsófia receptje

2022. április 8.

A tésztához:

  • 750 g liszt
  • 1 dl olaj
  • 1 tk cukor
  • fél dl langyos tej
  • 40 g élesztő
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 200 g puha vaj
  • 3 db tojássárgája
  • 15 g só

A befejezéshez:

  • 1 db tojás
  • 200 g reszelt sajt (akár füstölttel keverve)
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

1.  Az élesztőt a langyos tejhez morzsoljuk, rászórjuk a cukrot, és 10-15 percig hagyjuk felfutni.
A többi hozzávalóval együtt sima tésztát gyúrunk belőle.

2.  A töltelékhez a hozzávalókat kihabosítjuk.
A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, majd minden darabot 2-3 mm vékony téglalappá nyújtunk. Eloszlatjuk rajtuk a tölteléket, egyenletesen megkenjük, majd feltekerjük a tésztákat.
Trapéz alakú szeleteket vágunk a rudakból, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a darabokat.

3. Megkenjük felvert tojással, megszórjuk a reszelt sajttal, és 15-20 percig pihentetjük.
200 °C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt pirosra sütjük.


 

liszt , olaj , tej , élesztő , vaj , tojás , sajt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra