Receptek

Libarillette

Galgóczi Gábor receptje

2020. november 2.
  • 2 kg libacomb
  • 4 dl fehérbor
  • 20 g fokhagyma
  • 80 g salotta
  • 4 g őrölt fekete bors
  • 40 g tengeri só
  • 2 g babérlevél
  • 2 g kakukkfű
  • 2 kg libazsír
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

A libacombokat kettévágjuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd összekeverjük
a sóval és a fűszerekkel. Ráöntjük a fehérbort.

Hozzáadjuk a zsírt, majd alufóliával szorosan lefedve 80 °C-on 13 órán át sütjük. (Esetleg 130 fokon 3 órán át, míg le nem hullik a csontról a hús.)


Leszűrjük, a fűszereket eltávolítjuk, a húst szálaira szedjük és a vele sült zsírral összekeverjük.
Csatos üvegekbe vagy tálkákba adagoljuk.


libacomb , fehérbor , fokhagyma , salotta , babérlevél , kakukkfű , libazsír

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

További receptek