Receptek

Gombatorta

Miszori József receptje

2020. július 22.
  • 50 dkg erdei gomba
  • 16 dkg liszt
  • 8 dkg vaj
  • 20 dkg házilag füstölt sonka
  • 6 db tojás
  • 2 dl joghurt
  • 6 dkg parmezán sajt
  • petrezselyemzöldje
  • zsemlemorzsa
  • só, frissen őrölt bors
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A gombát alaposan megtisztítjuk. Néhány formás darabot félrerakunk, a többit felszeleteljük. A vékony szeletekre vágott sonkát kanálnyi vajon egy pillanat alatt mindkét oldalán megpirítjuk. A vajból kiszedjük, lecsepegtetjük. A gombát a visszamaradt vajon néhány percig elősütjük.

A joghurttal simára keverjük a lisztet, a tojásokat, majd hozzáadjuk a parmezán sajtot. Frissen őrölt borssal, csipetnyi sóval fűszerezzük, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.

A maradék vajjal kikenünk egy kisebb tortaformát, zsemlemorzsával meghintjük, és az előkészített alapanyagokkal rétegezve kitöltjük a formát úgy, hogy először a tojásos joghurtot, utána a sonkaszeleteket, majd az elősütött gombát rakjuk a formába.

A rétegezést az ízesített joghurttal fejezzük be. A sütőben vízgőz felett 180 °C-on 45 percig sütjük.


erdei gomba , füstölt sonka , liszt , vaj , tojás , joghurt , parmezán sajt , petrezselyemzöldje , zsemlemorzsa

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra