Receptek

Kardamomos-csokoládés mini palacsinta

Segal Viktor receptje

2020. december 2.

SÓS KARAMELLÁS GESZTENYE
HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg egész, főtt gesztenye megtisztítva
  • 13 dkg cukor
  • 5 dkg sós vaj (vagy sima vaj + csipet só)
  • 1,5 dl tejszín

PALACSINTA (8-10 DARAB)
HOZZÁVALÓK:

  • 15 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 egész tojás felverve
  • 4 dkg vaj felolvasztva
  • 5 dkg sütőpor
  • 2 ek 70%-os étcsokoládé durvára darabolva
  • 3 csipet őrölt zöld kardamom
  • csipet só
  • 2 evőkanál semleges ízű olaj
  • 1 evőkanál vaj a sütéshez

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

SÓS KARAMELLÁS GESZTENYE ELKÉSZÍTÉSE:
A cukrot alacsony lángon, lassan, kevergetés nélkül karamellizáljuk. Közben egy kis edényben felmelegítjük a tejszínt. Amikor a karamella világos borostyánszínű, hozzáadjuk a vajat, és beleolvasztjuk. Hozzáadjuk a meleg tejszínt, és állandó keverés mellett 2-3 perc alatt készre főzzük, és még forrón hozzáadjuk a főtt gesztenyét.

PALACSINTA (8-10 DARAB) ELKÉSZÍTÉSE:

Összekeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval. Hozzáadjuk a tejet, a tojást, az olvasztott vajat és a kardamomot. Elektromos kézi keverővel csomómentesre keverjük a masszát.
Hozzáadjuk a csokoládédarabokat.
Közepesen forró serpenyőben olaj és vaj keverékén, alacsony lángon kb. 1 cm vastag mini palacsintákat sütünk.

TÁLALÁS:

A palacsintákra halmozzuk a karamellás gesztenyéket.


gesztenye , vaj , tejszín , tej , liszt , zöld kardamom , tojás , sütőpor , étcsokoládé , olaj